Vanilková zmrzlina s dýňovým karamelem
Suroviny:
vanilková zmrzlina
dýňový olej Pelzmann
dýňová semínka
80g cukru
Postup:
Z cukru uvaříme karamel do kterého přisypeme dýňová semínka a rozdrtíme. Zalijeme dýňovým olejem. Vanilkovou zmrzlinu podáváme přelitou vychladlým karamelem.

Bábovka s dýňovým olejem
Suroviny:
4 vejce
100ml vody
200g moučkového cukru
1 vanilkový cukr nebo 1 - 2 lžíce vanilkového aroma
100ml dýňového oleje Pelzmann
250g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
brusinkový džem
šlehačka
Postup:
Žloutky utřeme se 150g cukru, přilijeme vodu, dýňový olej a vyšleháme. Přisypeme mouku, 50g cukru a přilijeme bílky. Hotovou směs nalijeme do formy vymazané máslem a vysypané moukou. Pečeme zhruba 40 minut na 180°C. Bábovku podáváme s brusinkovým džemem a šlehačkou.
