Vanilková zmrzlina s dýňovým karamelem

Suroviny:

vanilková zmrzlina

dýňový olej Pelzmann

dýňová semínka

80g cukru

 

Postup:

Z cukru uvaříme karamel do kterého přisypeme dýňová semínka a rozdrtíme. Zalijeme dýňovým olejem. Vanilkovou zmrzlinu podáváme přelitou vychladlým karamelem.

dýňový-olej-pelzmann-recepty-zmrzlina.jp

Bábovka s dýňovým olejem

Suroviny:

4 vejce

100ml vody

200g moučkového cukru

1 vanilkový cukr nebo 1 - 2 lžíce vanilkového aroma

100ml dýňového oleje Pelzmann

250g hladké mouky

1 lžička prášku do pečiva

brusinkový džem

šlehačka

 

Postup:

Žloutky utřeme se 150g cukru, přilijeme vodu, dýňový olej a vyšleháme. Přisypeme mouku, 50g cukru a přilijeme bílky. Hotovou směs nalijeme do formy vymazané máslem a vysypané moukou. Pečeme zhruba 40 minut na 180°C.  Bábovku podáváme s brusinkovým džemem a šlehačkou.

dýňový-olej-pelzmann-recepty-dezert.jpg