Polentová polévka s pórkem

Suroviny:

4 lžíce polenty

1 lžička kurkumy

100g pórku

2 lžíce másla

svazek petrželky

1/2l hovězího vývaru

1/8l smetany na vaření

dýňový olej Pelzmann

sůl

pepř

muškátový oříšek

 

Postup:

Omytý a osušený pórek nakrájíme na tenké plátky. Petržel nakrájíme nadrobno. Na rozpálené pánvi rozpustíme máslo a pór  i petržel restujeme. Polentu uvaříme dle návodu na obalu. Přidáme kurkumu, hovězí vývar a necháme projít varem. Za stálého míchání vaříme dalších 5 - 10 minut, poté odstavíme. Dle chuti přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek. Na závěr přidáme máslo a tyčovým mixérem rozšleháme.

Servírujeme v hlubokých talířích, posypané opečenou petrželkou a pórkem  přelité dýňovým olejem.

dýňový-olej-pelzmann-recepty-polevka-pol

Tvarohová pomazánka s dýňovým olejem

Suroviny:

250g tvarohové sýru nebo tvarohu

2 lžíce dýňového oleje Pelzmann

2 lžíce dýňových semínek

sůl

pepř

 

Postup:

Sýr, dýňový olej a semínka dáme do mísy a promíchame. Osolíme, opepříme. 

Servírujeme na opečeném chlebu nebo toustu.

dýňový-olej-pelzmann-recepty.jpg

Dýňové carpaccio

Suroviny:

500g žaludové dýně (lze použít i jiný druh dýně)

1 lžíce dýňového oleje Pelzmann

1 citrón

sůl

pepř

4 rajčata

rukola

4 lžíce dýňových semínek

 

Postup:

Dýni omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Smícháním dýňového oleje, šťávy z citrónu a soli si připravíme marinádu, do které vložíme plátky dýně a necháme alespoň hodinu odležet.

Rajčata rozkrojíme na polovinu, odstraníme dužinu a nakrájíme na tenké plátky. Rukolu omyjeme a osušíme. Dýňová semínka opražíme na pánvi.

Dýňové carpaccio servírujeme společně s rajčaty, rukolou, posypané dýňovými semínky a přelité dýňovým olejem a jablečným octem.

dýňový-olej-pelzmann-recepty-dynove-carp

Míchaná vejce s dýňovým olejem

Suroviny:

svazek petrželky

1 lžíce másla

80g dýňových semínek

8 vajec

1 - 2 lžíce dýňového oleje Pelzmann

sůl

pepř

 

Postup:

Vejce vyklepneme do misky, osolíme, opepříme a rozšleháme. Petželku nakrájíme najemno. Rozdrcená dýňová semínka opražíme zhruba na jedné lžíci dýňového oleje. 

Pánev rozpálíme na mírném až středním ohni. Vložíme máslo a nalijeme vejce. Za stálého míchání  smažíme asi 5 minut.

Hotová vejce servírujeme posypané petželkou, dyňovými semínky a přelité dýňovým olejem.

dýňový-olej-pelzmann-recepty-vejce.jpg

© 2021 by Highly Fresh s.r.o

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
ČeskoPříjezdová 27, 621 00, Brno  / office@pelzmann.cz