Zelný salát
Suroviny: 4 hlávkové saláty, 20g pažitky nakrájené nadrobno, 20ml hruškového octa Pelzmann, 30ml dýňového oleje Pelzmann, sůl, pepř
Postup: Salát omyjeme a osušíme. Smícháním hruškového octa, dýňového oleje, soli a pepře vytvoříme zálivku, kterou přelijeme nakrájené salátové listy. Podáváme posypané pažitkou nakrájenou najemno.
FAZOLOVÝ SALÁT S ČERVENOU CIBULÍ,
JABLKY A DÝŇOVÝM OLEJEM
Suroviny: 150g fazole šarlatového (lze použít i jiný druh sušených fazolí), 2 bobkové listy, 1 špetka cukru, 1 lžička saturejky, 200g jablek, 1 malá zelená paprika, 1 červená cibule, 80ml jablečného moštu, 30ml jablečného octa Pelzmann, 30ml dýňového oleje Pelzmann, sůl, pepř
Postup: Fazole propláchneme studenou vodou a poté je vložíme do hrnce (na jeden hrnek fazolí zhruba tři hrnky vody), přes noc necháme nabobtnat.
Do hrnce přidáme cukr, bobkové listy a lžičku saturejky. Fazole přivedeme k varu a poté vaříme na mírném ohni cca 1,5 h, dokud nezměknou. Uvařené fazole odstavíme a necháme vychladnout.
Jablka očistíme a nakrájíme na kostičky. Očištěnou papriku a červenou cibuli nakrájíme na tenké proužky.
Smícháním jablečného moštu, octa, dýňového oleje, soli a pepře vytvoříme zálivku.
Všechny ingredience dáme do mísy, promícháme a můžeme servírovat.
Zadejte název
This is a great place to add a tagline.
Tell customers more about you. Add a few words and a stunning pic to grab their attention and get them to click.
This space is ideal for writing a detailed description of your business and the types of services that you provide. Talk about your team and your areas of expertise.