DEZERTY

VANILKOVÁ ZMRZLINA S DÝŇOVÝM KARAMELEM

Suroviny: vanilková zmrzlina, dýňový olej Pelzmann, dýňová semínka,           80g cukru

Postup: Z cukru uvaříme karamel do kterého přisypeme dýňová semínka a rozdrtíme. Zalijeme dýňovým olejem. Vanilkovou zmrzlinu podáváme přelitou vychladlým karamelem.


BÁBOVKA S DÝŇOVÝM OLEJEM

Suroviny: 4 vejce, 100ml vody, 200g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr nebo 1 - 2 lžíce vanilkového aroma, 100ml dýňového oleje Pelzmann 250g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, brusinkový džem, šlehačka

Postup: Žloutky utřeme se 150g cukru, přilijeme vodu, dýňový olej a rozšleháme. Přisypeme mouku, 50g cukru a přilijeme bílky. Hotovou směs nalijeme do formy vymazané máslem a vysypané moukou. Pečeme zhruba   40 minut na 180°. Bábovku podáváme s brusinkovým džemem a šlehačkou.