Bramborový salát s dýňovým olejem



Suroviny:

600g salátových brambor

100g polníčku

4 jarní cibulky

30g dýňových semínek

30ml hruškového octa Pelzmann

100ml zeleninového vývaru

1 lžička hořčice

30ml dýňového oleje Pelzmann

sůl

pepř

Postup:

Brambory uvařené v osolené vodě nakrájíme na tenké plátky. Smícháním zeleninového vývaru, hruškového octa, hořčice, soli a pepře si připravíme marinádu, do které vložíme plátky brambor a necháme alespoň 20 min. odležet. Zalijeme dýňovým olejem.

Jarní cibulku nakrájíme najemno a přidáme do salátu. Poté přidáme nakrájené salátové listy.

Salát podáváme posypaný opraženými dýňovými semínky.



35 zobrazení0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše