Dýňové carpaccio



Suroviny:

500g žaludové dýně (lze použít i jiný druh dýně)

1 lžíce dýňového oleje Pelzmann

1 citrón

sůl

pepř

4 rajčata

rukola

4 lžíce dýňových semínek

Postup:

Dýni omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Smícháním dýňového oleje, šťávy z citrónu a soli si připravíme marinádu, do které vložíme plátky dýně a necháme alespoň hodinu odležet.

Rajčata rozkrojíme na polovinu, odstraníme dužinu a nakrájíme na tenké plátky. Rukolu omyjeme a osušíme. Dýňová semínka opražíme na pánvi.

Dýňové carpaccio servírujeme společně s rajčaty, rukolou, posypané dýňovými semínky a přelité dýňovým olejem a jablečným octem.



18 zobrazení0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše