Fazolový salát s červenou cibulí, jablky a dýňovým olejem




Suroviny:

150g fazole šarlatového (lze použít i jiný druh sušených fazolí)

2 bobkové listy

1 špetka cukru

1 lžička saturejky

200g jablek

1 malá zelená paprika

1 červená cibule

80ml jablečného moštu

30ml jablečného octa Pelzmann

30ml dýňového oleje Pelzmann

sůl

pepř

Postup:

Fazole propláchneme studenou vodou a poté je vložíme do hrnce (na jeden hrnek fazolí zhruba tři hrnky vody), přes noc necháme nabobtnat.

Do hrnce přidáme cukr, bobkové listy a lžičku saturejky. Fazole přivedeme k varu a poté vaříme na mírném ohni cca 1,5 h, dokud nezměknou. Uvařené fazole odstavíme a necháme vychladnout.

Jablka očistíme a nakrájíme na kostičky. Očištěnou papriku a červenou cibuli nakrájíme na tenké proužky.

Smícháním jablečného moštu, octa, dýňového oleje, soli a pepře vytvoříme zálivku.

Všechny ingredience dáme do mísy, promícháme a můžeme servírovat.


Jablečný ocet a dýňový olej Pelzmann zakoupíte v našem e-shopu.

9 zobrazení0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše