
Suroviny:
150g fazole šarlatového (lze použít i jiný druh sušených fazolí)
2 bobkové listy
1 špetka cukru
1 lžička saturejky
200g jablek
1 malá zelená paprika
1 červená cibule
80ml jablečného moštu
sůl
pepř
Postup:
Fazole propláchneme studenou vodou a poté je vložíme do hrnce (na jeden hrnek fazolí zhruba tři hrnky vody), přes noc necháme nabobtnat.
Do hrnce přidáme cukr, bobkové listy a lžičku saturejky. Fazole přivedeme k varu a poté vaříme na mírném ohni cca 1,5 h, dokud nezměknou. Uvařené fazole odstavíme a necháme vychladnout.
Jablka očistíme a nakrájíme na kostičky. Očištěnou papriku a červenou cibuli nakrájíme na tenké proužky.
Smícháním jablečného moštu, octa, dýňového oleje, soli a pepře vytvoříme zálivku.
Všechny ingredience dáme do mísy, promícháme a můžeme servírovat.
Jablečný ocet a dýňový olej Pelzmann zakoupíte v našem e-shopu.