
Suroviny k přípravě candáta:
800 g fillet z candáta
hladká mouka na obalení
2 lžíce šťávy z citrónu
máslo
rostlinný tuk
sůl
pepř
Suroviny k přípravě přílohy:
500g brambor
200ml mléka
1 lžíce másla
3 lžíce dýňového oleje Pelzmann
2 lžíce dýňových semínek
sůl
pepř
muškátový oříšek
200g mladého špenátu
1 červená cibule
1 stroužek česneku
2 lžíce červeného vinného octa Pelzmann
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička šťávy z citrónu
1 lžíce zeleninového vývaru
Postup:
Uvařené brambory slijeme a vložíme zpět do hrnce. Přilijeme mléko a rozmixujeme. Dle chuti osolíme a opepříme, můžeme přidat i špetku muškátového oříšku. Podáváme s dýňovým olejem a semínky.
Špenát opereme a osušíme, cibuli nakrájíme na kroužky a vložíme do mísy. Smícháním červeného vinného octa, citrónové šťávy, zeleninového vývaru, dijonské hořčice a dýňového oleje si vytvoříme zálivku, kterou přidáme do mísy se špenátem a marinujeme.
Filet z candáta osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. Obalíme v hladké mouce a smažíme dozlatova.
Candáta servírujeme s bramborovou kaší a salátem.