Pečený filet z candáta



Suroviny k přípravě candáta:

800 g fillet z candáta

hladká mouka na obalení

2 lžíce šťávy z citrónu

máslo

rostlinný tuk

sůl

pepř

Suroviny k přípravě přílohy:

500g brambor

200ml mléka

1 lžíce másla

3 lžíce dýňového oleje Pelzmann

2 lžíce dýňových semínek

sůl

pepř

muškátový oříšek

200g mladého špenátu

1 červená cibule

1 stroužek česneku

2 lžíce červeného vinného octa Pelzmann

1 lžička dijonské hořčice

1 lžička šťávy z citrónu

1 lžíce zeleninového vývaru

Postup:

Uvařené brambory slijeme a vložíme zpět do hrnce. Přilijeme mléko a rozmixujeme. Dle chuti osolíme a opepříme, můžeme přidat i špetku muškátového oříšku. Podáváme s dýňovým olejem a semínky.

Špenát opereme a osušíme, cibuli nakrájíme na kroužky a vložíme do mísy. Smícháním červeného vinného octa, citrónové šťávy, zeleninového vývaru, dijonské hořčice a dýňového oleje si vytvoříme zálivku, kterou přidáme do mísy se špenátem a marinujeme.

Filet z candáta osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. Obalíme v hladké mouce a smažíme dozlatova.

Candáta servírujeme s bramborovou kaší a salátem.



7 zobrazení0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše