Vepřové medailonky s bramborovou kaší a pečenou dýní



Suroviny:

8 vepřových medailonků (zhruba 640 g)

16 čerstvých šalvějových lístků

8 plátků slaniny

sůl

pepř

500g žampionů

1 malá cibule

1 svazek petrželky

400g bramor

700g máslové dýně

50g másla

muškátový oříšek

2 lžíce slunečnicového oleje

25g dýňových semínek

1 - 2 lžíce dýňového oleje Pelzmann

1 lžička bílého vína

Postup:

Vepřové medailonky osolíme a opepříme, přídáme lístek šalvěje a obalíme slaninou. Můžeme spojit párátky, aby se maso se slaninou nerozpadalo.

Dýňova semínka orestujeme na oleji. Brambory, cibuli a dýni očistíme a nakrájíme na kostičky. Brambory dáme vařit.

Uvařené brambory slijeme, osolíme, opepříme, přidáme trošku muškátového oříšku, másla a rozmačkáme. Medailonky dáme péct na plech vymazaný slunečnicovým olejem. Pečeme na 170°, po cca 10 minutách pečení přidáme nakrájenou dýni a teplotu zvýšíme na 200°. Žampiony nakrájíme na kostičky smícháme s cibulí, zalijeme bílým vínem, dýňovým olejem a glazujeme.

Medailonky podáváme s pečenou dýní, bramborovou kaší posypanou petrželkou a rozdrcenými dýňovými semínky.






2 zobrazení0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše