
Suroviny:
8 vepřových medailonků (zhruba 640 g)
16 čerstvých šalvějových lístků
8 plátků slaniny
sůl
pepř
500g žampionů
1 malá cibule
1 svazek petrželky
400g bramor
700g máslové dýně
50g másla
muškátový oříšek
2 lžíce slunečnicového oleje
25g dýňových semínek
1 - 2 lžíce dýňového oleje Pelzmann
1 lžička bílého vína
Postup:
Vepřové medailonky osolíme a opepříme, přídáme lístek šalvěje a obalíme slaninou. Můžeme spojit párátky, aby se maso se slaninou nerozpadalo.
Dýňova semínka orestujeme na oleji. Brambory, cibuli a dýni očistíme a nakrájíme na kostičky. Brambory dáme vařit.
Uvařené brambory slijeme, osolíme, opepříme, přidáme trošku muškátového oříšku, másla a rozmačkáme. Medailonky dáme péct na plech vymazaný slunečnicovým olejem. Pečeme na 170°, po cca 10 minutách pečení přidáme nakrájenou dýni a teplotu zvýšíme na 200°. Žampiony nakrájíme na kostičky smícháme s cibulí, zalijeme bílým vínem, dýňovým olejem a glazujeme.
Medailonky podáváme s pečenou dýní, bramborovou kaší posypanou petrželkou a rozdrcenými dýňovými semínky.